Müşteri potansiyelinin sınırsız olduğu ve tüm dünyaya ulaşmanın mümkün kılındığı e-ticaret sektörüne ilgi her geçen gün artmaktadır. Başlangıçta her girişimcinin ilk takıldığı konu e-ticarette ne satılır? Yani ne satacağım.

Sınırsız müşteri, sınırsız ürünün bulunduğu e-ticaret platformunda; ne satacağınıza karar vermeniz ilk adım için önemlidir. Malumunuz her mağazaya, siteye herkes ulaşabiliyor. Bu durum da beraberinde yüksek rekabet ortamını getiriyor.

Eğer ki marka değilseniz ki birçok girişimcinin başlangıç noktası sıfırdan adım atmaktır, rekabette başarılı olmanın yolu, N11, Gittigidiyor, Hepsiburada gibi mecralarda adım atmaktır. Güvenli ödeme yöntemi sayesinde müşterilerin ilgisini çekmekte ve daha ilk günden satışa başlanmaktadır. Bu tarz yerlerde açıkçası her ürünün müşterisi hazırdır ve ne satacağınızdan çok mağaza puanı ve başarınız satışlarınızı etkiler.

Ama kararınız kendi ürün portföyünüzü kendi siteniz yâda butiklerinizde satmak ise ne satmalısınız konusuna da cevap verelim.

Kişiye özel ürünler

Rekabeti en düşük ürün sınıfındadır. Her ürün özel dokunuşlar ile kişiye özel hale getirildiği için güzel bir sunum ile yüksek satış rakamlarına ulaşmanız mümkündür. Özellikle basılı t-shirt, çanta, telefon kılıfları gibi kategoriler yüksek ilgi görmektedir.

Kişiye özel ürünler satarken; birinci sırada ve çok tercih edilen olmak için, klasik bir yöntemden çok, özel ürünler sunmalısınız. Sunduğunuz ürünlerin hikâyeleri olmalı. Yani sadece klasik resim basmak yerine, kompozisyon içeren baskılar daha çok ilgi görür. İncelemek ve ilham almak isterseniz Kaft markasınız inceleyebilirsiniz.

El yapımı ürünler

Yine başlangıç için çok ilgi göreceğine inandığımız kategori el yapımı ürünlerdir. Her ürün kendi içinde özel olduğundan rekabette sıkıntı çekmezsiniz. Piyasada bu konuda birçok ürün mevcut olsa da, her ürün sanatçının elinden çıkan bir eser gibidir ve özeldir yani bir adettir. Bu tarz ürünler için el beceriniz olmalı ya da becerisi olan kişilerden destek alınmalıdır.

Oldukça geniş bir mecra olan bu alanda öne çıkan ürünler, ahşap, mum, kokulu taş olarak kaşımıza çıkar. Lakin el yapımı ürün sunmak hayallerinize bağlıdır. Çok özel bir ürün sınıfı sizi hızlıca yüksek satış rakamlarına ulaştırır.

Cep telefonu aksesuarları

Malumunuz cep telefonu kullanmayan yok gibidir. Cep telefonu aksesuarları da bu çerçevede yoğun ilgi görmektedir. Kablodan, kılıfa tüm aksesuarlar doğru şekilde sunulduğunda sizin için güzel bir başlangıç olabilir.

Sınırsız ürün kaynağının olduğu kategoride piyasada çok olmayan ürünlerden seçmeniz sizi bir adım önde başlatacaktır.

Ne sattığınız değil nasıl sattığınız önemli

Aslında daha birçok kategori sayılabilir, ürün bulmak işin en kolayı, asıl önemli olan nerede ve nasıl sattığınızdır.

Çok satılan bir ürünü de satmak mantıklı iken, hiç satılmayan bir ürünü de farklı pazarlama tekniği ile çoksatar hale getirmekte mümkündür.

Özetleyecek olursak; odaklanacağınız bölüm pazarlama taktiğidir.

Dropgelir E-Ticaret Eğitim Setimiz ile; ilk günden satış almak, doğru yerde başlamak, başarılı olmak gibi özel taktiklerin yanında, 375 adet stoksuz çalışabileceğiniz tedarikçi kaynağını da sunuyoruz.

5 yıllık e-ticaret tecrübemiz ve bilgi birikimimizi aktardığımız eğitim setimizi, herkes faydalansın diye çok uygun fiyatlar ile hizmetinize sunuyoruz.

Yapmanız gereken sadece adım adım uygulamak ve ilk dünden kazanmaya başlamak.

Unutmayın bugün kalan yaşamınızın ilk günü, hayalleriniz ve hedefleriniz için harekete gerecek kazanmayı seçebilirsiniz.