HEDEF NASIL BELİRLENİR?

İnsan yaşamında her zaman bir adım sonrasını düşünür, geleceği düşünür, yapacaklarını planlar. Eğer ki geleceğe yönelik düşünce biterse yaşam biter ve bu hayatta olduğumuz sürece mümkün değildir. Lakin doğru bir gelecek için doğru şekilde hedefler belirlemelidir. Bu sebeple hedef nasıl belirlenir sorusunun cevabına bakalım.

İnsanlar hayalleri ile yaşar ve yasaklanamayacak tek duygu hayal kurmaktır. Hayal kurmanın sınırsız özgürlüğü içinde; bazen geleceği planlarız bazen de mutlu bir yaşam için yaşamda kendimize roller biçeriz. Hayat devam ediyor, durdurulamayan tek olgu zamandır. Bu sebeple bir adım sonrası bile zihnimizde hesaplanır. Bazen bunu anlamayız bile refleks olarak hayal kurarız, hesap yaparız, planlarız ve yaşarız.

PEKİ, MUTLU BİR GELECEK İÇİN HEDEF NASIL BELİRLENİR?

Hedef belirlemek 3 aşamadan oluşur.

Önce hayal kurarak başlamalı insan, büyük başarılar büyük hayallerin eseridir. Bu sebeple yıllar sonra olmak istediğin noktanın, yaşamak istediğin hayatın hayalini kurmalısın. Hayaller dünyası sınırsızdır, özgürdür. Hayalini kurduktan sonra; seninle dalga geçmeyeceğiniz, küçümseme yapmayacağını düşündüğün en az bir kişi ile paylaş. Bu şekilde artık hayal hedefe dönüşür.

Birinci adım uzun vadeli hedef: Hayallerin paylaşılması ile nihai ulaşılmak istenen noktadır. Bu noktada hayallerini ölçülebilir hale getir. Yani; çok param olsun istiyorum hayaldir, 1 milyon kazanmak istiyorum hedeftir. Patron olmak istiyorum hayaldir, şöyle bir işin patronu olmak istiyorum hedeftir. Bu hedefleri yazılı hale getirin, malumunuz söz uçar yazı kalır.

İkinci adım orta vadeli hedef: Ulaşmak istediğiniz noktaya giden yolu parçalara bölmektir. Ortalama 3-6 ay içinde gidilmesi gereken yolun planlanmasıdır. Artık hedef için yol haritası çıkmaya başlayacaktır. Bu aşamaları da mutlaka ama mutlaka yazılı hale getirin.

Bu noktada yapacağınız en önemli konu ise bilgi toplamadır. Hayalleriniz hedefe dönüşmüş ve aylık planlamalar yapılmıştır. Sırada bu yolda size destek olacak bilgi, tecrübe ve argümanların toplanması zamanıdır. Burada iki yol izlersiniz; birincisi tecrübeden faydalanmaktır. Bu işi daha önce yapmış başarmış kişilerden tecrübe desteği almak yolunuzu hızlandırır. İkincisi de kendi bilgi havuzunuzu oluşturmaktır.

Üçüncü adım kısa vadeli hedef: İnsanlar başarı yolunda en çok bu noktada takılırlar. Orta vadeli hedef için ve hayaliniz için şimdi evet tam da şimdi adım atmalısınız. Hayal kurarız, hedefe dönüştürürüz, bilgi toplarız ama adım atmayız. İşte kaybetmenin en güzel yolu. Oysaki elinizdeki tek zaman şimdidir. Şu andır. O halde küçük bir adım bile olsa şimdi yapın hemen yapın, ertelemeyin, bazı şartların oluşmasını beklemeyin, şartlarınızı kendiniz oluşturun.

Unutmayın; tüm büyük başarılar küçük adımlar ile başlar.

Bu noktada size bir haberimiz var; en güzel gelecek yüksek gelir ile mümkündür. İstisnasız herkes yüksek gelire sahip olmak, mutlu yaşamak ister.

Şimdi siz bu hayali kurun ve ne kadar kazanmak istediğinize karar verin. Sonrasını bize bırakın.

5 yıllık tecrübemiz ile oluşturduğumuz Dropgelir e-Ticaret Dropshipping eğitim seti ile hayallerinize hizmet etmek için varız. Şimdi ilk adımı atın geleceğiniz için.

www.dropgelir.com