Peşinen cevap verelim Amazon Dropshipping kazandırır mı sorusunun cevabı tabiki evet ama… Emek verilen her sistem kazandırır lakin şartları iyi bilmek vakıf olmak şartı ile. Girişimcilerin maalesef şartları tam bilmeden giriştikleri Amazon dropshipping maceraları hüsran ile sonuçlanmıştır. Şimdi bu şartları anlatalım.

Bu konuyu anlatırken özellikle piyasada çok yüksek fiyatlarla satılan eğitimlerde anlatılanlardan bahsedeceğim. Büyük kayıplar yaşamamanız adına lütfen sonuna kadar okuyunuz.

Amazon Dropshippingte kazanmanın en kolay yolu;

  • USA da ikamet etmek
  • USA da şirket sahibi olmak
  • USA da toptancı bularak xml ile ürün yayınlamak
  • USA da toptancıdan aynı gün kargo yaptırabilmek

Bu şartlara sahip iseniz 1 sn beklemeden başlayın. Amaa Türkiye’de ikamet ederek yapmak isteseniz karşınıza fahiş fiyatlar ile satılan Amazon Dropshipping eğitimleri çıkıyor. Şimdi eğitim içerikleri ile adım adım anlatalım.

AMAZON DROPSHİPPİNG EĞİTİMLERİNİN İÇERİĞİ

Bu eğitimlerin tamamını inceledim, inceleme esnasında en çok dikkatimi çeken konu; eğitimlerin yarısı Amazon Mağazanız kapanınca nasıl açtırırsınız? Hatta ve hatta kapatmaları da derecelendirmişler. Bir sistemi anlatan daha doğrusu kazanç sistemini anlatan eğitimde neden bu kadar mağaza kapanma konusu var ilginç geldi. Sebebi için yazımızı okumaya devam edin.

Öncelikle en az 2.500 TL olan eğitimi alacaksınız. Size anlattıkları otomatik ürün bulacaksınız ve mağazanızda yayınlanacak. Burada kadar normal hadi ürün bulalım deyince, ürün bulma programı da satıyoruz fiyatı 2.400 TL. Hadi bakalım 4.900 TL harcayarak başladık. Tabi bu program 1 mağaza için.

Program sizin için Kanada Amazondan 10.000 ürün çekiyor ve excel olarak iletiyor. Bu ürünleri Kanada Amazonda satılan yani satış fiyatından olan ürünler. Sizde bu ürünleri Amazon USA ya yüklüyorsunuz. Bu süreç ortalama 7 saat sürüyor. 7 saat içinde bilgisayar başında nöbet tutmanız gerekiyor çünkü yüklenirken hata olursa müdahale ederek yeniden işleme başlamalısınız.

Bu arada bu işlemi haftada en az 2 kez yapmalısınız yoksa stok problemi yaşıyorsunuz. Müşterinin aldığı ürün stokta bittiyse ve göndermezseniz şikâyet geliyor ve pat mağaza kapanıyor. İlk kapanma tehlikesi. Yâda tehlikeden kurtulmak için ürünü yüksek fiyatlı alarak zararına gönderiyorsunuz…

Peki, kazasız belasız ürünleri yükledik. Amazon da on binlerce mağaza var neden sizin ürünü alsınlar. Hatta USA toptancısından alarak daha ucuza satan mağaza dururken neden sizi tercih etsinler?

Çözüm kolay en az 5.000 TL lik reklam yapmanız gerekiyor. Oldu mu masraf 9.900 TL. Ama olsun dolar kazanacağız.

Reklam verdiniz satışlar geldi. Yapmanız gereken Kanada Amazon’dan ürünü satın alarak adrese müşteri bilgilerini girmek. Tabi bu esnada satışı ile görüşerek üzerine fiyatı yazmamasını sağlamalısınız. Yoksa müşteri kaynaktaki fiyatı görür iade eder.

Ürün satıcı tarafından gönderildiğinde kargo bilgisini alarak USA Amazon satışına manuel giriş yapıyorsunuz.

Ama tüm bunlar için USA da ikamet ve firmanız olması gerekiyordu. Eğitimi satanların çözümü kolay, 6 ay bizim şirket üzerinden yapabilirsiniz sonra başınızın çaresine bakın diyorlar. Her satıştan da komisyon alıyorlar.

Neticede her hafta en az 7 saat ayırarak güncelleme yaptınız ve satış aşamaları tamamlandı. Her şey güzel giderken kapanma kâbusu çöküyor…

AMAZON MAĞAZASI NASIL KAPANIR?

Amazon firması daha da artan sıklıkla sizden alış faturası talep ediyor. Yani sattığınız ürünlerin faturasını gönderin diyorlar. Bu arada siz cevap verene kadar mağaza kapalı kalıyor. Bir şekilde fatura bulup gönderseniz bile açılmama ihtimali yüksek. Facebook sayfalarında mağazam kapandı diyenlerin mesajlarına bakabilirsiniz.

Trademark şikâyetinden dolayı mağaza kapanıyor. Nedir anlatalım. Bazı büyük firmalar kendi ürünlerinin satış yetkisini hiçbir mağazaya vermiyorlar. Yani Amazon’a bu ürünleri sadece biz satabiliriz diyorlar. Siz 10 bin ürünü yüklerken bu tarz bir ürünü gözden kaçırdıysanız otomatik şikâyet ediliyor mağazanız kapanıyor. O zaman 10 bin ürün yüklerken ayrıca bu konuya da bakmalısınız.

Kanada’dan yola çıkan ürün geç ulaşmıştır, yanlış gönderilmiştir, eksiktir, müşteri şikâyet ediyor mağaza kapanıyor.

Yani her gün her işlemde mağazanızın kapanma tehlikesi var. Kaybınız nedir bakalım?

Siz ürünü peşin ödediniz ve gönderdiniz ama Amazon size ortalama 40 günde gönderiyor. Yani içeride paranız birikiyor. Mağaza kapanınca da paralar bloke ediliyor. Mağazanı açılmazsa ki genelde açılmıyor o parayı artık alamıyorsunuz. Yani satışınız çok ise ve içeride beklene para artmış ise kâbus görmeleriniz hızlanıyor. Her sabah mağaza kapandı mı diye uyanıyorsunuz.

Para demişken bir konuya daha değinelim. İçerideki paranın tahsili için USA banka bilgisi vermelisiniz. O parayı da Türkiye hesaplarınıza aktarırken ortalama % 3 komisyon ödüyorsunuz.

Kısaca paranızla rezil oluyorsunuz. Ama olsun dolar kazanacaksınız riske değer. Çöpe atacak 50 bin TL niz var ise zaten hemen başlayın heyecan olur.

Son bir durumu da anlatalım, eğitimi yüksek fiyatla satanlar mağazanızı 2 ay yönetiriz ve teslim ederiz diyorlar. Hatta yapıyorlar da ama nasıl?

Mağazayı açıyorlar, 40-50 ürün yüklüyorlar. Mağazaya hemen çok yüklenmeyelim kapanır yoksa alıştıra alıştıra ekleyeceğiz diyorlar. Sanki arabanın motorunu açıyorlar. 40-50 ürün ile şikâyet olmuyor satışta olmuyor. Sonra sağlam teslim ediyoruz diyerek veriyorlar. Siz heyecanla 10 bin ürünü ekliyorsunuz küt 1 haftaya kapanıyor.

Daha iyi fikir vermesi amacıyla bu linkteki haberi okuyunuz lütfen.

TÜRKİYE’DE DROPSHIPPING

Şimdi bir de ülkemizde bu iş nasıl yapılır bakalım.

Aslan gibi şirketinizi açarsınız, şahıs şirketi kursanız en fazla 1.200 TL masraf. Henüz eğitim tutarı kadar bile olmadı.

Sonra N11, Gittigidiyor, Hepsiburada, Amazon Türkiye, Trendyol, Sanalpazar da mağazalarınızı açıyorsunuz.

Sınırsız XML tedarikçilerinin ürünlerini minimum maliyet ile mağazalarınıza entegre ediyorsunuz.

Günde 4 kez tamamen otomatik güncelleniyor. İlk günden de sıfır reklam masrafı ile satışlarınız başlıyor.

Mağaza kapanma konusu derseniz, öyle bir gündem yok. Çünkü kapanmıyor…

Şimdi siz karşılaştırın.

Mağazanıza en fazla 10 günde 100 bin ürünü tamamen otomatik yükleyerek ve zahmetsiz güncelleyerek maliyetsiz kazanmak mı istersiniz Amerika’yı yeniden keşfetmek mi?

DROPGELİR e-TİCARET EĞİTİM SETİMİZ

Piyasada bulunan ve insanları mağdur eden eğitimlere tepki olarak yazdığımız Dropgelir e-Ticaret Eğitim seti ile;

  • Mağaza açmak
  • Sınırsız ürün kaynağı bulmak
  • 375 adet hazır tedarikçi listesi
  • Otomatik güncelleme sistemi kurmak
  • Sıfır sermaye ile başlamak
  • Markalaşmak
  • Satışı artırmak
  • Başarılı mağaza olmak

Konularını 5 yıllık tecrübe ve birikimimiz ile oluşturduk. Tamamı tarafımızdan denenmiş kazandırmış/kazandırmaya devam eden 8 farklı metot ile hazırladığımız Dropgelir e-Ticaret Eğitim setimizi; zaten para kazanmak isteyen birine sırf eğitim için yüksek maliyetler ödetmenin etik olmadığı düşüncesi ile minimum bir rakam ile sunuyoruz.

Bununla da bitmiyor, eğitimi aldıktan sonra da sınırsız, süresiz, ücretsiz whatsapp canlı destek hizmetimiz ile kazanç yolunda beraber yürüyoruz.

Şimdi karar sizin;

Kalan yaşamının ilk gününde, harekete geçerek risksiz, maliyetsiz kazanmak ister misin?

Cevabınız evet ise www.dropgelir.com da sizi bekliyor olacağız.