DÜŞÜK SERMAYE İLE İŞ KURMAK YADA SIFIRDAN İŞ KURMAK

Çalışmak para kazanmak yaşamımızın devamı için zorunlu bir faaliyettir. Birçok insan sabit maaşlı işleri güvenli ve garantili görse de gerçek girişimciler kendi işlerini kurmak isterler. Burada bir paradoks karşımıza çıkar; “aklı olanda para parası olanda akıl yok”. Burada akıl dediğimiz genelde iş fikirleridir. İkisinin bir arada olduğu durumlardaki insanlar ise hepimizin tanıdığı zenginlerdir.

SERMEYE YOK AMA FİKİR VAR

Düşük sermaye ile iş kurmak yada sıfırdan iş kurmak zor gibi görünse de aslında doğru metotlar ile başarı yolunun en büyük adımlarındandır. Sıfırdan başlayan insanlar her zaman daha başarılır olurlar.

Birçok insanın bazı konularda fikirleri vardır, projeleri vardır, planları vardır ve derler ki “ah sermayem olsa çok zengin olurum”. Yıllarca bu fikir çevresinde ve düşük gelirle yaşarlar. Çok şanslı değilseniz birileri size al bu parayı fikirlerini uygula demeyecek. Bu gerçeği kabulden sonra yapılması gereken başarı yolunda küçük adımlarla başlamayı bilmek.

BAŞARI YOLUNUN HARİTASI

Başarılı insanların hayatını incelediğimde hepsinin ortak özelliği, çok çalışmak ve her zaman devam etmek. Sizde başarılı bir noktaya gelmek isterseniz küçük bile olsa ilk adımı atmalısınız. Merdivenin ilk basamağına çıkmadan yükselemezsiniz. Tüm basamakların sonu hayal edilen noktadır.

Tamam, adım atalım ama fikir var para yok hala dediğinizi duyar gibiyim okumaya devam edin.

SERMAYESİZ NASIL BAŞLANIR?

Yapılacak iş ne olursa olsun mutlaka masraf çıkarır lakin sıfır masraflı sistemler de mevcuttur. İlk adım işimizi internet üzerinden kuracağız. Bu sayede işyeri kirası, elektrik, telefon, su gibi fiziki dükkan masraflarını sıfırlayacağız.

İkinci konu mağaza açmak; sıfır maliyetli instagram, gittigidiyor ve facebook üzerinde mağaza/butik açabilirsiniz.

Üçüncüsü ne satılır; bu noktada devreye komsiyonlu satış girmektedir. Siz firmaların ürünlerini paylaşarak satışları alırsınız, ürün tedarikçi tarafından direkt müşteriye gönderilir, siz de komisyonu alırsınız. Bu size sıfır maliyetli ilk adımı sağlar.

Bu noktada emek önemlidir. Mağazanızı ve butiğinizi güncel tutarak satışları artırabilirsiniz. Ayrıca özel taktikler ile de takipçi artırmanız mümkündür.

ATILIM SÜRECİ

Sıfır maliyet ile başladığımız yolda belli kazanca ulaşınca bu sefer şirketimizi kurarak; n11, trendyol, amazon Türkiye, hepsiburada, epttavm gibi büyük pazarlara açılabilirsiniz. Burada binlerce ürünü satışa açmanız artık mümkündür.

Binlerce ürün = stok = yüksek maliyet ??? bu denklemin de çözümü; dropshipping ismi ile anılan stoksuz ticarettir. Bu hizmeti veren toptancıların ürünlerini tamamen otomatik olarak mağazalarınızda yayınlayabilirsiniz. Siz ise sadece satışa odaklanırsınız.

MARKALAŞMA SÜRECİ

Artık paranız var, mağazalarınız da hazır ve satış yapılıyor. İşte şimdi iş hayal gücünüze kaldı. İsterseniz stoksuz sistemde devam edebilir, isterseniz de kendi ürünlerinizi stok yaparak toptancılık noktasına kadar yükselebilirsiniz.

Şimdiye kadar yazdığımız her adımı (toptancılık hariç) bire bir yaşamış, başarmış biri olarak tüm sürecimizi adım adım DropGelir e-Ticaret ve Dropshipping eğitimizde yazdık. Ayrıca her aşamada Türkiye’de tek whatspp desteği vermekteyiz.

DropGelir e-Ticaret ve Dropshipping eğitimi ile 8 farklı e-ticaret sistemini uygulamanız mümkün olacaktır. Ayrıca güncel xml tedarikçi kaynakları ile de ne satacağız problemi yaşamadan başarı yolunda ilerleyeceksiniz.