İnternet üzerinden alışverişin hızlıca yükseldiği günümüzde en büyük problem güven unsurudur. Bu problem pazaryerlerinde ticaret ile tamamen çözüme kavuşmuştur.

Malumunuz internetten alışveriş, insanların fiziksel olarak görmedikleri ürünü resimlerine bakarak sipariş etmesi durumudur. Maalesef ki bu durum bazı kişiler tarafından suiistimal edilerek müşteriyi aldatma yoluna gidilmiş ve insanların güveni kaybolmuştur.

Özellikle kredi kartı ile yapılan alımlarda insanlar çekincelere sahiptir. Ayrıca istenen ürünün sağlam ve doğru olarak gelip gelmemesi de ayrı bir konudur.

Bu problemleri kökten çözen sistem pazaryerleridir. Ülkemizde en bilinen pazaryeri platformları; N11, Gittigidiyor, Hepsiburada, Trendyol, Epttavm, Amazon Türkiye, Akakçe, Sanalpazardır. Sitemin atası Gittigidiyor’un Ebay şirketi tarafından alınması ile eticaret piyasasında rağbet ve buna bağlı olarak rekabet artmıştır.

Bu platformlar bir nevi aracıdır. Hepsiburada hariç paltformların kendi ürünleri değil eticaret yapmak isteyen girişimcilerin ürünleri satılmaktadır. Sistem şu şekilde işler, platformda mağaza açan tüccar ürünlerini satışa çıkarır. Müşteri ödemeyi pazaryerine yapar ve mağaza sahibi ürünü kargolar. Müşteri ürünü alana kadar ödeme havuzda bekler. Müşteri ürünü aldığını onaylar ise ödeme mağazaya aktarılır. Aksaklık var ise müşterinin itirazda bulunma hakkı, iade değişim gibi bir çok işlem kolayca yapılır.

Bu güvence sebebiyle ticaret ile ilgilenenlerin yoğunlukla tercih ettiği sistemlerdir. Platformlar sadece aracılık görevi yapmamakta aynı zamanda da yüksek maliyetli reklamlar ile satış artırma çalışmalarını da sürdürmektedir. Ulusal tv kanalları dâhil birçok mecrada yapılan reklamlar ile müşterilerin mağazalardan alışveriş oranları her geçen gün artmaktadır.

Pazaryerleri bu hizmetlerinin karşılığında ürün kategorilerine göre komisyonlar almaktadır. Her ne kadar komisyonlar mağaza sahipleri için yüksek görünse de aslında yapılan aracılık hizmet ve reklamlar ile oluşan ticari potansiyel bu rakamları makul düzeyde tutmaktadır.

Bu platformlarda mağaza sahibi olmak için şirket sahibi olunması gerekmektedir. Birkaç basit evrak ibrazı ile kolayca mağaza açılarak ürünler satışa sunulabilmektedir.

Her pazaryerinde on binlerce mağaza olduğunu düşünürsek, yüksek satış için platformların puanlama sisteminde iyi bir noktada olmak gereklidir. Ayrıca özel taktikler ile ilk sıralara çıkmak mümkündür.

Drop Gelir E-Ticaret Eğitim Setimizde; mağaza açmak, başarılı mağaza olmak, satışları artırmak, ilk 5 mağaza arasına girmekle ilgili tüm taktikler ve bilgiler ayrıntılı olarak paylaşılmaktadır.