Başarı herkesin istediği bir durumdur. Herkes başarılı olabilir ama doğru şekilde bir süreç sonucunda. Size başarının 3 sırrını anlatacağım. Bu taktikler yapacağınız her işte başarı için kılavuzunuz olacaktır.

PLAN YAPMAK

Başarının ilk adımı doğru planlamadan geçer. Planlama ise hedefleri doğru belirlemektir. Peki, doğru hedef nasıl belirlenir?

Para kazanmak istiyorum, cumhurbaşkanı olacağım, şirket sahibi olacağım bir hedef değildir. Bunlar hayaldir. Hayaller önemlidir ama bu hayallere ulaşma yolu hedefler ile beslenmelidir. Hedef net olmalıdır. … sürede … para kazanmak istiyorum bir hedeftir. Artık ne kadar sürede ne kazanmak istediğin bellidir. … süre sonra şirket sahibi olacağım hedeftir.

Hedef planlaması yapılırken 3 aşama vardır. Tersten yazacağım sıralamayı; hayalden hedefe dönüşüm.

  • Uzun vadeli hedef; bu hedef hayalin hayat bulmuş halidir. Nihai olarak gidilmek istenen noktadır. Ortalama süresi 1-3 yıldır.
  • Orta vadeli hedef; Uzun vadeli hedefe ulaşmak için 3-6 ay içerisinde yapılacaklardır. Bunu kısa vadeli hedefler besler.
  • Kısa vadeli hedef; hemen şimdi, şu an ne yapılması gerek bunun planlanmasıdır. Süresi hemen yani şimdi ile başlar ortalama 3 ay sürer.

Varılmak istenen nokta bu şekilde planlandığında ve hemen harekete geçildiğinde yolun yarısı kat edilmiştir. “başlamak bitirmenin yarısıdır” sözü de bunu anlatır. Hep hayal kurarız ama ilk adımı atmayız. Şimdi şu an hemen ile adım atmak başarının yarısını halleder.

BİLGİ TOPLAMAK VE BAŞLAMAK

Hedeflerimizi belirledik, öncelikle bu hedeflere gidecek argümanları elde etmek gerekir. Yani bilgi toplamak. Askerin savaşa gitmesini düşünün, önce plan yapılır sonra kumanya temini sonra hareket. Yapmak istediğimiz işle ilgili tüm bilgiler toplanır analiz edilir ve uygulama noktası belirlenir. İlk adımdan başlayarak uygulanır.

Bizi hedefimize ulaştıracak bilgi doğru değilse, gömleğin bir düğmesini yanlış iliklemek gibi kalan tüm süreçler aksar. O halde bilgi önemlidir.

VAZGEÇMEMEK

Başarı yolunda en çok kaybedilen noktadır vazgeçmek. Başarılı insanların hayatı incelendiğinde ortak tek özellikleri var hedeflerine giden yolda vazgeçmemek.  Başarı yolunda aksaklıklar, olumsuzluklar, sıkıntılar olur. Bunlar aslında doğru yolda gittiğinizi gösterir.

İlk problemde olmayacak demek vazgeçmek başarının temelini sarsar. Unutmayın devam ederseniz başarı ihtimali en az % 50 iken vazgeçtiğinizde % 0 olacaktır.

Hayallerinize inandıysanız, hedeflerinizi doğru tespit ettiyseniz o halde devam edin. Büyük buluşlar, büyük başarılar, büyük işler vazgeçmeyenlerin eseridir.

Problem olduğunda yeni çözümler üretin devam edin, çözün devam edin, sabredin devam edin. Başarı sizi bekliyor olacak.

E-Ticarette başarı için de 2. Madde olan bilgi toplamak bölümünü Dropgelir E-Ticaret Eğitim setimiz ile sunduk. Gerçekten çok kazanmak istiyorsanız, plan yapın, eğitimimizi kılavuz olarak görün, uygulayın, vazgeçmeyin, başarın…

Dün artık yok, yarın olur mu bilinmez, hayatımızda en kıymetli zaman şu andır. O halde bugün kalan hayatınızın da ilk günü. Harekete geçme zamanı…

Final notu; “bir işi bir kişi bir kez bile başardı ise, aynı taktikleri kullanabilen herkes başarır”…