Hayallerimize uygun bir yaşamın yolu istemesek te gelir yüksekliğinden geçiyor. Ya da aldığımız maaş birçok zaman temel ihtiyaçlarımız için bile zorlayabiliyor. Bu noktada tüm arayışlar ek gelir getiren işler çevresinde toplanmaya başlıyor.

Ek gelir imkânı aslında çok geniş bir piyasa. Bu noktada olması gereken ilk ihtiyaç istektir. Yani zaten belli bir iş için mesai ve enerji harcarken, ek işi için de az bile olsa zaman+enerji ihtiyacı herkese göre olmayabiliyor. Bu sebeple ek gelirin hangi alanında faaliyet gösterecekseniz önceliğiniz azimli olmaktır.

Azim ve istek var peki ne yapabiliriz. Aslında bir çok ek gelir imkanı mevcutken, doğru bilgi ile başlamalı adım adım doğru hedeflere yönlenmelidir. Gelir denince akla gelen ilk konu tabiki ticarettir. Aslında güvenli gelir elde etmenin yolu sadece ticaretten geçer. Ticaret ürün yâda hizmetin belli bir ücret karşılığında verilmesidir.

Peki, ticaret yapılacak ama sermaye gerek, şirket kurmak gereke, fazla zaman ayırmak gerek. Bunlar akla ilk takılan sorulardandır. Genelde de bunlar olmayacağız için vazgeçilir. Hâlbuki durum çok farklıdır.

Örnek bir proje ile anlatacak olursak. Instagram bu konuda en yaygın faaliyetin gerçekleştirildiği sosyal medya ortamıdır. Oldukça yoğun müşteri potansiyelinin bulunduğu instagram ortamında birçok kişi ek iş olarak butik açarken, bazı girişimciler de tam zamanlı iş olarak ticaret yapmaktadır.

Adım adım intagram da ek gelir nasıl elde edilir bakalım. Ana gereklilik takipçi artırmaktır. Malum takipçi demek müşteri demektir. Bu sebeple profili direkt butik olarak değil de mesela söz paylaşımı gibi bir içerikle başlatmak takipçiyi hızlı artıracaktır. Ayrıca hızlı takipçi için ekstra metotlar ile de süreci daha kolay geçmek mümkündür.

İkinci adım ürün bulmak. Bu noktada sıfır maliyet ile yapmak isterseniz, sizin adınıza fatura keserek ürünü müşteriye gönderen toptancılar mevcuttur. Yani siz sadece ürün fotoğrafı paylaşıp sipariş alacaksınız ve toptancı sizin adınıza ürünü müşteriye gönderecek. Faturasını da kestiği için kanuni anlamda da sıkıntısız bir ticaret olacak.

Bu sistem ile sınırsız ürünü sıfır maliyet ve sıfır stok riski ile satabilirsiniz.

Bende ilk olarak instagram üzerinden bu şekilde ürün satarak başladım. Ana amaç ek gelir elde etmek idi. Bir süre sonra kazandığım gelir aldığım maaşı geçmeye başladı. Hızlı bir karar ile tam zamanlı e-ticaret yapmaya başladım ve 5 yıldık yüksek gelir elde etmekteyim.

Tüm süreci adım adım Dropgelir E-Ticaret Eğitim Setimde anlattım. Sıfırdan başlamak, sıfır maliyetle başlamak aslında çok kolay. Doğru bilgi ile ve tecrübenin kılavuzluğunda siz de başarabilirsiniz.

Instagram da sadece ürün satarak değil farklı 3 metot ile de kazanç sağlayabilirsiniz.

Eğitim setimizde;

Butik açmak

Ürün kaynağı bulmak

Satışları artırmak

Takipçi artırmak

Fenomen olmak

Farklı kazanç sistemleri

Konularını uygulamalı olarak inceleyebilirsiniz.