Hepimizin hedefleri var hayalleri var ama birçoğunu gerçekleştiremiyoruz. Genel bir araştırma yapıldığında aslında hayale giden yolda en büyük engelin yine kendimiz olduğunu görürüz. Bu sebeple başarı için harekete geçmenin büyüsünü keşfetmek gerekir.

Şimdi düşünelim; hepimizin gelecek hayali hedefleri var. Kendimi ve sevdiklerimiz için daha güzel bir yaşam istiyoruz. Peki, bunun için ne yapıyoruz. Daha doğrusu neleri yapmıyoruz…

Hayatımız maalesef ki beklemekle geçiyor. Atalet dediğimiz harekete geçmeye engel duygu başka bir adı ile tembellik bizi “bekle şu olsunda yaparsın” cümlesi ile kandırır sürekli.

Okul okuyorsundur, okul bitsin o zaman şu hayalimi yapacağım dersin. Okul biter işe gireyim hayallerimi yapacağım dersin. İşe girersin evleneyim de sonra dersin. Evlenirsin çocuk olsun dersin. Çocuk olur okusunlar dersin. Okurlar iş sahibi olsunlar dersin. İş sahibi olurlar evlendireyim dersin. Evlenirler torun olsun dersin. Her aşamada daha fazla param olsaydı dersin. Dersin de dersin… Sonra bir bakarsın yaşam bitmiş… Hayallerine kavuşmak için bir adım bile atmamış hep bir şeyleri beklemişsin.

Başaranlar hayalleri için yaşayanlar için hayat çok farklıdır. Bakın dün yok artık, yarın ise meçhul. Elimizde olan tek kıymet şu an. Hayat devam edecek, ediyor da zaten, bir şeyler olacak ama hayallerin için attığın bir adım, hedeflerin için harekete geçmek, gelecek yaşamını mutlu kılacak.

Hep bir şeyleri beklemek yerine hayallerini hedef haline getir. Hedeflerini 3 bölüme ayır. Uzun vadeli hedef yani yapmak istediğin hayal. Orta vadeli hedef bu hayallerin için 3-6 ayda neler yapmalısın. Kısa vadeli hedef şimdi, şu an ne yapman gerek.

Süreçte en çok yapılan yanlış büyük hayal kurmak ve bunun zor olduğuna inanmaktır.  Şöyle düşünün kimse başarı basamaklarının en üstüne direkt çıkamaz. İlk adımı atar, çalışır, vazgeçmez, devam eder ve başarır.

O halde hayalin nedir? Nasıl bir geleceğin olsun istiyorsun? Bunları düşün, sonra bu hayallerin için kısa ve orta vadede küçücük bile olsa neler yaparsın planla ve İLK ADIMI AT ŞU AN BAŞLA…

“Başlamak bitirmenin yarısıdır” bu söz aslında başlamanın ilk adımı atmanın zor olduğunu anlatır bize. Ama biz sürekli bazı şartların oluşmasını beklemek yerine kendi şartlarımızı oluşturmak için o büyülü ilk adımı atarsak başarı yoluna girmişiz demektir.

Unutmayın bugün kalan yaşamınızın ilk günü… Tüm büyük hayaller başarılar ilk adım ile şu anda atılan küçücük bir adım ile başlayacak…

O zaman hayallerin için hedeflerin için harekete geç. Küçücük bile olsa bir adım at.  Çok geç olmadan şimdi yap…