Pazaryerleri denilince klasik ticarette mahallelere kurulan pazarlar akla gelse de internet ortamında yani e-ticaret mecrasında; N11, Gittigidiyor, Hepsiburada, Amazon Türkiye, Trendyol, Epttavm, Sanalpazar gibi satış yerleri akla gelmektedir. Peki bu pazaryerlerinde zirveye çıkmak nasıl olacak?

Pazaryerleri e-ticaretin güvenle yapılmasını sağlayan aracı platformlardır. E-Ticaret girişimcileri bu mecralarda mağazalar açarak kendi ürünlerini satışa sunarlar. Müşteri ödemeyi platforma yapar, mağaza ürünü gönderir. Ödeme ürün teslim edilerek onaylanana kadar pazaryerlerinden bekletilir. Bu sayede müşterinin güven problemi çözülmüş olur.

Müşteri potansiyelinin yüksekliği sebebiyle bir çok e-ticaret erbabı mağazalar açmaktadır. Örnek verecek olursak; N11 de ortalama 14 bin, Gittigidiyorda 11 bin, Hepsiburada pazaryerinde ise 25 bin mağaza vardır. Peki binlerce mağaza arasında nasıl yükseleceğiz? Ürünlerimizi nasıl satacağız?

Müşteriler genelde ilk 5 sıradaki ürünleri inceler ve alım yapmak isterler. Yani bizim ilk 5 mağaza arasında olmamız satışları oldukça yüksek noktaya çıkaracaktır.

Bunun birçok yolu vardır. Birinci konu puan ve yorumların yüksek olmasıdır. Müşteriler alışveriş deneyimleri için mağazaya yorum ve puan verirler. Müşteri memnuniyet bu noktada öne çıkmaktadır.

Müşteriyi bir esnaf gibi karşılamalı, doğru şekilde hizmet etmelidir. Siparişin her anında yüksek ilgi göstermelidir. Ayrıca hızlı kargo süresi de önemlidir.

Bu taktikleri de birçok mağaza yapıyor ve puanları yüksek. Rekabet şartları oldukça zorlu. 5 yıllık e-ticaret sürecimizde üzerinde en çok durduğumuz konu yukarılarda yer almak oldu. Klasik uygulamaların yanında iki özel taktik sizi en üste çıkarabiliyor.

Şöyle diyelim, müşteri memnuniyetini sağladınız, yorumları güzel, puan yüksek ama yine de altlarda iseniz çözümü aslında çok pratik iki metot ile mümkün.

Bu metotlar Dropgelir E-Ticaret Eğitim Setimizde adım adım uygulamalı olarak anlatılmıştır.

Örnek verelim, mağazamızda iki ürün için n11 de arama yapalım.

  1. Aramada ilk sıradayız
  2. Aramada ise ikinci sıradayız. Birinci kişi oldukça yüksek bir indirim yapmış.

Dropgelir E-Ticaret Eğitim Setimizdeki taktikler ile tüm pazaryerlerinde ilk 5 mağaza arasına girebilirsiniz. Hatta ikinci taktik ile her zaman 1. Sırada yer alırsınız.

Anlatması bizden uygulaması sizden.