Önceki yazılarımızda e-ticaret sistemi için dropshipping yani stoksuz ticaretin önemini ve avantajlarını anlattık. Gerek kazanç gerekse de sistem olarak doğru çalışmak için xml aldığımız firmanın belli şartları sağlaması önemlidir. Bu noktada bize gerek olan xml bayiliği veren firmalar güncel listedir.

Dropshipping ile ilgili diğer yazılarımızı aşağıdaki linklerden okuyabilirsiniz.

STOKSUZ TİCARET DROPSHIPPING YAPMAK

DROPSHIPPING KAZANDIRIR MI?

Kararımızı verdik mağazamızı açtık ürün eklemeye sıra geldi. Artık XML bayiliği veren firmaları araştırmak ve anlaşmak kalıyor.

Firmalarda arayacağımız ölçütler;

  • Aynı gün kargo seçeneği: Birçok platformda ve müşterinin tercihi esnasında kargo süresi önemlidir. Bu sebeple aynı gün kargo yapan toptancılar ile anlaşmak avantaj sunacaktır.
  • Direkt müşteriye gönderim hizmeti: Malumunuz ürünler toptancı deposunda ve satıcı olarak siz farklı bir mekandasınız. Satış olduğunda ürünü size değil de direkt sizin adınıza müşteriye gönderen firmalar ile çalışılmalıdır. Bu sayede kargo süresi kısalacak ekstra kargo maliyeti olmayacaktır.
  • Fiyat politikası: Birçok toptancının kendi perakende mağazası da vardır. Size verdiği satış fiyatı baremine dikkat ederek faaliyet gösteren toptancılar ile çalışılmalıdır.
  • Kargo kodu kullanımı: Birçok pazaryeri (n11, gg, vs) kendi kargo anlaşması ile çalışır. Bu sayede kargo fiyatları piyasanın çok altında olur. Çalışacağınız toptancılar bu anlaşmalar ile gönderim yapabilen firmalar olmalıdır.

Peki, bu toptancılara nasıl ulaşırız?

Drop Gelir E-Ticaret Eğitim Setimizde en çok bu konu ile ilgili çalışma yaptık.

Türkiye’de ortalama 4.000 firma XML hizmeti verdiğini beyan etmektedir. Siteleri ve sistemleri tek tek incelendiğinde ki biz bunu yaptık, 2.500 firmanın artık faaliyette olmadığı anlaşıldı.

Kalan 1.500 firma da incelendiğinde, doğru şekilde çalışan 375 adet firma kaldı.

Bu firmaları eğitim setimizin 3. Kitabında kategorili olarak sunmaktayız.

Ayrıca sizin de xml tedarikçisi bulmanız için taktikler yine eğitimimizde paylaşılmıştır. Ne demiştik hazır sunmak yerine sistemi de öğreteceğiz. Verdiğimiz taktikler sayesinde hiçbir platformda satışı olmayan ürünleri ilk defa siz sunabileceksiniz. Bu da inanılmaz bir avantaj sağlayacak.

Birçok insan girişimcilik yapmak istiyor ama çok az bir kısım harekete geçiyor. Kazananlar daima harekete geçenlerdir.